Marianne...

has been there & done that.

Ondernemen zit letterlijk en figuurlijk in mijn bloed. 
Wat niet wil zeggen dat ik zomaar wist hoe ik dit op mijn manier, in de wereld kon zetten. Ik leefde volgens hetgeen dat er van mij verwacht werd, gericht op prestatie. 

Ik studeerde, haalde een diploma , trouwde, begon een bedrijf, probeerde zwanger te worden en werkte me de naad uit mijn lijf om ‘succesvol’ te zijn. 
Daarmee voldeed ik -zonder het te beseffen- vooral aan de verwachtingen van anderen in plaats van mijn eigen verwachtingen.  Resultaat: Ik verloor mezelf en eindigde zonder man, kind, huis en bedrijf.

Het kostte me vele jaren aan studie, opleidingen, trainingen,… om de illusies die ik leefde te zien. 

Systeemwerk in de praktijk brengen leerde me dat ik niet hoefde op te brengen om geliefd te zijn, ik mocht ook gewoon mezelf zijn.  Op die manier kon ik doen wat ik had/heb te doen.  Wat een verademing!  De zoektocht naar mezelf was confronterend maar meer dan de moeite waard.

Ik werd eindelijk écht gelukkig en gezond en kon de kennis uit alle boeken en opleidingen onderweg aftoetsen aan mijn levens- en ondernemerservaring.  Op die manier werden mijn kennis en ervaring verbonden tot wijsheid. Ik wist steeds duidelijker wat er klopte voor mezelf (en wat niet) en was eindelijk compleet.

Je leest het goed; ik besef heel erg goed waarom ik elke dag opnieuw mijn bed uit kom.
Ik leef mijn leven op mijn manier en de vervulling die daaruit voortvloeit, wens ik iedereen!